"Rahvusvaheline kogukond vajutas toona tukastamise nuppu (Snooze button, nutitelefoni äratuskellal - toim) ja nüüd meile on uus häirekell," ütles kaitseminister.

Mikser märkis, et alles nüüd nähakse läänes, et Venemaa tegevuses on moodustumas muster, mis näitab Putini mõtlemist. "Putinile on see pärandi küsimus. Hea valitseja on tema arvates see, kes territooriumi laiendab, mis on väga erinev meie ettekujutusest," lausus ta.

"2007 rääkisid kõik küberkaitsest, 2008 räägiti pärast Gruusia sõda uuest maailmakorrast. Julgeolekuohud ei tule aga üksteise arvelt, vaid pigem kuhjuvad," nentis ta. "Kui öeldakse, et kingadest võib leida pommi, võtame kingad ära. Kui öeldakse, et pükstest võib leida pommi, võtame püksid ära, aga see ei tähenda ju, et me kingad vahepeal tagasi paneksime," illustreeris Mikser.

Tema hinnangul said külma sõja ajal Euroopa riigid neist valitsevatest ohtudest ühisemalt aru kui praegu. "Siis oli oht itaallastele ja soomlastele sarnane, täna ei ole enam nii, sellepärast on raske veenda kõiki, et oht on väga reaalne," sõnas kaitseminister.