"Lähen oma fraktsiooni ette Eiki Nestori nimega, kes on olnud meie kandidaat ka varem. Eiki puhul on tegemist inimesega, kellel on erakordselt pikk parlamendistaaž Eesti jaoks ja kes on olnud valitsus erinevates ministriametites, juhtinud fraktsiooni, komisjoni ka riigikogus, kes vaadanud saali nii opositsiooni kui ka koalitsiooni poolelt, olnud mitmete oluliste seaduste väljatöötaja või üks väljatöötajaid aastate jooksul," ütles Mikser esmaspäeva õhtul pärast koalitsioonikõneluste järjekordset vooru Delfile.

Mikser kinnitas meedias ilmunud versiooni, et temast endast saab uues valitsuses kaitseminister, teiste sotsidele jäänud ministrikohtade jaotust ei soovinud aga kommenteerida. "See on päevade küsimus, mil see saab teatavaks," ütles ta.

Loodav valitsusliit avalikustas esmaspäeval, et luuakse tervise- ja tööministri, väliskaubandus- ja ettevõtlusministri, sotsiaalhoolekandeministri ametikohad, majandus- ja kommunikatsiooniministri ametinimetus on edaspidi majandus- ja taristuminister.

"Otsustasime muuta valitsuse struktuuri pandlikumaks, dünaamilisemaks. Vastutusvaldkonnad ei pea väga jäigalt olema paigas, vaid loodavatel valitsuskoalitsioonidel peaks olema võimalus neid muuta vastavalt hetkevajadustele ja koalitsiooni prioriteetidele. On selge, et nii praegune majandus- ja kommunikatsiooniministeerium kui ka sotsiaalministeerium on väga suure haldusalaga ja mitmete vastutuvaldkondadega. Nendesse valdkondadesse jõudu juurde - see kindlasti näitab nende valdkondade prioriteetsust loodava koalitsiooni jaoks," ütles Mikser.