"Lugu on nüüd nii, et eile hommikul sõlmiti kolme koalitsioonierakonna esimeeste vahel kokkulepe, kuidas kooseluseaduse rakendusaktidega punnseisust väljaa tulla. Tegemist oli kompromissiga, mis nõudis kõigilt osapooltelt valusaid järeleandmisi," kirjutas Mikser.

"Meest sõnast, härga sarvest. Täna hommikul selgus, et IRL-i esimehel ei olnud oma erakonna ja fraktsiooni mandaati ega ka jõudu, et fraktsiooni oma selja taha rivistada. Sõnaga: erakond saatis oma esimehe pikalt ja ütles, et mingit kokkulepet ei ole. Kurb. Erakonnaga, mida keegi ei juhi, on pagana raske koos valitseda," lisas Mikser.

IRL nõudis üleeile põhiseaduse muutmist, et sätestada seal abielu kui mehe ja naise ühendus. Koalitsioonipartnerid SDE ja Reformierakond olid valmis seda mõtet kaaluma, kui see aitab kooseluseduse rakendusaktid heaks kiita.

Mikseri kommentaar ei meeldinud IRLi liige Siim Kiislerile, kes kirjutas Facebookis. "Mikser teab IRList sama palju kui kass mobiiltelefonist. Kuulata ja suhelda ei oska, aga kuna on näinud, siis peab ennast eksperdiks."