Mikser rääkis Vikerraadio saates „Reporteritund“, et sotsiaaldemokraadid toetavad erakondade valimisreklaami kulutustele lae kehtestamist, mis vähendaks oluliselt erakondade rahavajadust ja seeläbi ja nõudlust varjatud annetuste järele.

Erakondade rahastamine on Mikseri sõnul kogu riigi asi. Tema arvates on Reformierakond teinud palju hullemaid ja riigile kahjulikumaid otsuseid kui Silver Meikari väljaviskamine.

Mikser leidis, et meedia ongi liigselt keskendunud kahe inimese küsimusele – Silver Meikarile ja Kristen Michalile – ning pole aidanud lahendada kaht põhilist probleemi ega toonud vastuseid küsimustele, kust tuli see raha, mis kohvris oli, kelle raha see on ja mida selle eest vastu taheti saada.

Sama tähtis küsimus on see, kuidas minna edasi ja tagada erakondade läbipaistev rahastamine.

Riigikogus demokraate esindav Lembit Kaljuvee ütles, et tema jaoks on Silver Meikar käitunud nagu Kiir „Kevades“, kui nad koos Tootsiga sahvris veini jõid ja siis pärast seda läks Kiir kaebama.

Vastupidiselt Mikserile ei usu Kaljuvee, et Meikari väljaheitmine ja Reformierakonna varjatud rahastamise uurimise lõpetamine pidurdaks erakondade rahastamise arutelu riigikogus. „Me tahaksime olla paremad, puhtamad, helgemad ja selgemad,“ sõnas Kaljuvee ja lisas, et sellel teemal on viimasel viiel kuul kõneldud ja ka järeldusi tehtud.

Keskerakondlane Kadri Simson leidis, et prokuratuur peab tegema oma tööd korrektselt. „Kui see asi lõpetati, siis oli see prokuröri õigus,“ rääkis Simson. „Ta oleks võinud minna kohtusse ja leida seal oma kahtlustele tõestust.“

Simsoni sõnul ei ole temast aus öelda, mida Reformierakond peab oma liikmetega tegema ja mida mitte, sest see oleks sekkumine teise erakonna siseasjadesse. „Mina isiklikult seisukohtade eest inimesi ei karistaks,“ ütles ta ja meenutas, et Keskerakonna juhatuse liikmena ei käitunud ta Kalle Laaneti suhtes kuidagi karistavalt.

Ka Simson leidis sarnaselt Mikserile, et Meikari väljaviskamine on mitmendajärguline teema ja sellega lämmatas Reformierakond täielikult eile riigikogus teisel lugemisel olnud riigieelarve arutelu, mis tegelikult puudutab kõiki Eesti inimesi.