„Reaalses olukorras, näiteks õhurünnaku korral, puudub Eestis varjendite võrgustik ja tegelikult on meie elanikkond kaitseta. Kaitseväe juhataja Terras üllatas avalikkust, väites, et sel juhul tuleks elanikud viia maale. Palun täpsustage seda mõtet! Kas see mõte on saadud kaitseminister Mikseri käest ja milline on täna siis meie maapiirkondade logistiline võimekus sellise mõtte realiseerimisel?“ küsis Karilaid.

Kaitseministri kinnitas oma vastuses, et Terrase pakutud evakuatsiooniplaani väljaarendamine ei ole valitsuse jaoks prioriteet.

„Vabariigi valitsused, mitmed järjestikused valitsused on seda teemat arutades jõudnud seisukohani, et Eesti kaitsevõimet luues ja arendades ja Eesti riigikaitselisi eelarverahasid kasutades tuleb eelistada ikkagi nii-öelda reaalseid sõjalisi võimeid loovat tegevust, millel on tegelikult väga arvestatav heidutav mõju nii selles osas, mis puudutab Eesti iseseisva kaitsevõime tugevdamist, kui ka selles osas, mis puudutab liitlaste Eestis viibimiseks vajalike tingimuste ja taristu loomist. Eitamata üldse ka selliste passiivsete lahenduste olulisust reaalse kriisi puhkemise ajal, on Eesti elanikkonna kaitse seisukohast kindlasti konflikti ennetamine läbi usutava ja tugeva heidutuse erakordselt oluline ja on seni olnud vabariigi valitsuse tegevuse prioriteet.ˮ