Süüria osas on Eesti Mikseri sõnul järgimas Euroopa Liidu ühtset lähenemist. "Olukorras, kus Süüria režiim on pannud toime sisuliselt sõjakuritegusid Aleppos ja mujal, siis kahtlemata poolehoiu väljendamine Süüria režiimile on kõike muud kui kiiduväärne," ütles Mikser.

"Euroopa Parlamendi liikmed on oma liikumises vabad, aga Eesti valitsus lähtub suhtumises Assadi režiimi ja Süüria olukorrale lahenduse otsimises Euroopa Liidu ühisest poliitikast," lisas Mikser.

Mikser nentis, et Toom on juba pikalt eiranud mitmeid oma erakonna seisukohtasid, mis võib väljendada ka teatud protesti Keskerakonna uue suuna vastu.

"Eesti vabariigi välispoliitikale pole Yana Toomil mingit mõju," ütles Mikser. Eestist valitud Euroopa Parlamendi saadikute käitumine võib leida äramainimist rahvusvahelises ajakirjanduses, aga otsest mainekahju see Mikseri hinnangul ei tee.

Ta nentis, et demokraatliku riigikorra raames tuleb ikka ette Euroopa Parlamendi või rahvusparlamentide liikmeid, kes väljendavad oma protesti kokkulepitud välispoliitika vastu, külastades näiteks Krimmi, mille ühendamist Venemaaga Euroopa Liit ei tunnista.