„Nii NATO kui ka Eesti eesmärk on tagada kõigi liikmesriikide kaitse ja julgeolek, mille tugevdamise suunas koostöö liitlastega jätkub,“ ütles välisminister.

Vaadates ajaloos tagasi ütles välisminister, et Põhja-Atlandi Lepingu Organisatsioon (NATO) on läbinud mitmeid keerulisi ajajärke.

„Ka praegune sisaldab nii pingeid kui väljakutseid, kuid ma ei kahtle, et me suudame tagada NATO kõige olulisema ülesande täitmise – Atlandi ookeani ülese sideme, solidaarsuse ja koostöö püsimise tugevana,“ lisas Mikser.

NATO on rajatud demokraatia, isikuvabaduse ja õigusriigi väärtustele, mis annab liidule sisemise tugevuse ning võimaldab jätkata tööd liikmesriikide julgeoleku tagamisel ka muutlikes oludes.

„Ühiselt on meil olemas vahendid ja tahe kõigile võimalikele väljakutsele vastata. Selle kinnitusena tahan tuua esile liitlaste solidaarsuse ning kohaoleku Eesti territooriumil, mille eest oleme oma liitlastele väga tänulikud,“ lõpetas välisminister Sven Mikser kõne NATO aastapäevale pühendatud üritusel.