Meditsiinitöötajate palgad on süsteemist üks osa, kuid ka selles valdkonnas ei saa toimuda vähempakkumine, leiab Mikser.

"Vastustus eesti tervishoiu korraldamise ja rahastamise eest lasub täiel määral vabariigi valitsusel. Neil on kohustus luua tingimused, et Eesti inimesed saaksid võimalikult head arstiabi," lausus Mikser.

"On ülimalt kahetsusväärne, et Andrus Ansipi kaheksa peaministriaasta jooksul ei ole probleemidega sisuliselt tegeletud," lisas Mikser.

Poliitik rõhutas, et meditsiinitöötajate väljavool on tõsiasi ning tulevikus saab kvaliteetses tervishoius kindel olla vaid siis, kui riik arstide õiglastele nõudmistele vastu tuleb.

"Meditsiini ei saa juhtida vähempakkumine. Valitsus püüab hetkel vastandada arstide palgataset Eesti suhteliselt madala keskmise sissetulekuga. Propagandistlik soov näidata arste ahnetena on katse tähelepanu asja olemuselt kõrvale juhtida," lausus Mikser.

Arstid, õed ja muu meditsiinipersonal peavad Mikseri sõnul olema korralikult makstud, sest kõik soovivad võimalikult kvaliteetset arstiabi. "Mitte sellist, mille riik on võimalikult odavalt ostnud," ütles Mikser.