Lasnamäe linnaosavalitsus teatas täna, et 17. – 21. märtsini viibib Lasnamäe linnaosa vanem Maria Jufereva ametliku visiidiga Moskvas. Visiidi käigus on kavas kohtuda Moskva Riikliku Ülikooli (MRÜ) juhatusega eesmärgiga sõlmida koostöö.

Algatus sõlmida haridusalane koostöö MRÜ-ga tuli Lasnamäe linnaosa vanemalt Maria Juferevalt ning sai toetuse ka MRÜ juhtkonnalt.

„Olen kindel, et vaatamata pingelistele suhetele riikide tasandil peame pürgima koostöö ja suhtluse poole. Varem või hiljem kõik konfliktid lõpevad, sõbrasuhted aga jäävad ning on linnade ja riikide vahelise sidemete arendamise aluseks,“ märkis Maria Jufereva.

Käesoleval hetkel kehtib koostöökokkulepe Peterburi Frunze rajooniga ja Tallinna Lasnamäe linnaosa vahel. Selle koostöökokkulepe raames külastasid Lasnamäe Frunze rajooni juhatuse esindajad, koolide, lastekodu ning teiste haridusasutuste töötajad ning Lasnamäe delegatsioon külastas omakorda visiidiga Neeva linna.

Oma visiidi käigus kutsub Maria Jufereva MRÜ esindajaid Kultuurikeskusesse Lindakivi pidama loengut kaasaja trendidest vene keele arengus.