Eesti Panga kunagine juht Siim Kallas pidas meedias oma võitlust 1994. aasta garantiikirjade üle üksi ja teemat alahinnates, ometi teadis ta nende dokumentide olemasolust 2013. aasta suvest. Partei vaatas olukorda kõrvalt, kui jätta välja Andrus Ansipi paar vastust ajakirjanike küsimustele. Lisaks näis, et kõiki Reformierakonna juhatuse liikmeid oli briifitud, kuidas reageerida Kallase skandaali avahommikul ajakirjanike küsimustele.

Aga sellele järgnes vaikus. Partei ei aidanud toonast perioodi selgitada; avalikkuse ette ei lükatud arvamusliidreid; ajakirjandust ei kutsutud Kallase suhtes hoogu maha tõmbama; meediasse ei lekitatud teemasid, mis oleks Kallase garantiloo kõrvale lükanud.

PR-spets Janek Mäggi: "Mulle tundus, et erakond ei võtnud teemat tõsiselt, Kallas võttis. Mõtles: milleks mulle seda jama vaja! Kallasel ei olnud selgeid vastuseid. Hämas ja puikles. Ma mäletan täiesti peast neid lugusid, mida ma 20 aastat tagasi pangandusest kirjutasin..."

Suhtekorraldaja Ivo Rull: "Peavoolu meedias võtsid 100 miljoni garantii teemal Siim Kallase kaitseks reformaritest kõige jõulisemalt sõna Jürgen Ligi ja Kalev Kukk, sotsiaalmeedias Meelis Atonen. Vahest keegi veel, kõike ei jõua jälgida. Võrdluseks: kui IRLi linnapeakandidaadi Eerik Niiles Krossi nimi ilmus päev enne kohalikke valimisi Interpoli veebileheküljele, rivistusid tema selja taha kõik prominentsemad IRLi poliitikud - ministrid, fraktsiooni liidrid, eurosaadik jt. Ilmselt tähendab Reformierakonna liberaalne hoiak sedagi, et igaüks neist peab hätta sattudes eeskätt ise oma jamad ära klaarima."

Esimest korda näitas erakond, et on Kallase suhtekorraldusega seotud kolmapäeval kl 11.18, kui Silver Pukk saatis Kallase avalduse, milles ta teatas taandumisest...

Me küsisime ka selle loo jaoks erakonnast kommentaari ning peasekretär Martin Kukk selgitas, et Siim Kallas ise ei soovinud erakonnast abi.

Üks anonüümne reformierakondlane, keda partei suure tule all pikki nädalaid aitas, kuulas ära Delfi poolse Kallase nn unustamise konstruktsiooni ja möönis: "Võib-olla tõesti. Aga võib-olla ei näinud me selles nii suurt teemat."