Nimelt läks eile õhtul TTV-s eetrisse saade "TeleTallinn." (mis tavaliselt on tegelikult nimega "TeleTallinn. Linnapea tund" - toim.), kus nimetati Edgar Savisaart korduvalt Tallinna linnapeaks. Kuna Savisaar on kohtu poolt ametist tagandatud, siis palusime Tallinna TV juhil Toomas Lepal selgitada, et miks kutsuti Savisaar saatesse, mis on mõeldud tegutsevale Tallinna linnapeale ning miks teda nimetati saates pidevalt linnapeaks? Samuti tekkis õigustatud küsimus, et miks ei olnud saates näiteks Taavi Aasa, kes tegelikult praegu ju linnapea kohuseid täidab.

"Esiteks, kohtumäärus ütleb, et Edgar Savisaar on eemaldatud uurimise ajaks Tallinna linnapea ametist," vastas Lepp. "Linnapeaks on aga Edgar Savisaar kinnitatud Tallinna Linnavolikogu poolt. See ametinimetus on tal ka praegu. Nii, et Edgar Savisaar on edasi linnapea. Nagu Edgar Savisaar ise ütles: "linnapea eksiilis"," lisas TTV juht.

Lepp tõi välja, et linnasekretär Toomas Sepp on varasemalt ka öelnud, et linnapea töösuhe on Tallinna linna jaoks peatunud, aga see ei tähenda, et ta poleks linnapea. "Ta on volikogu valitud linnapea ja sellest ametist priiks saamiseks on hoopis teised seaduslikud alused, kas volikogu otsused või süüdimõistev kohtuotsus. Neid aluseid ei ole praeguseks olemas ja kui keegi räägib, et Tallinnale oleks vaja linnapead, siis see koht on praegu täidetud. Tema teenistus on lihtsalt praeguseks peatatud," meenutas Lepp Sepa sõnu.

"Arvestades suurt avalikku huvi Tallinna Linnapeaga seotud probleemide üle, otsustasime kutsuda seekord saatesse Edgar Savisaare, kes sai vastata vaatajate küsimustele otseeetris," rääkis Lepp.

"Teiseks, Tallinna abilinnapea Taavi Aas on esinenud ja esineb Tallinna TV-s igapäevaselt ka saates TeleTallinn. Kahetsusega pean märkima, et Tallinna TV ei tee Delfi TV programmi, ega kutsu sinna külalisi. Ma loodan, et ka Delfi jätab Tallinna TV-le õiguse ise oma saateid planeerida, neile nimetusi anda ja külalisi kutsuda," lisas Lepp.

Lõpetuseks juhtis Tallinna TV juht tähelepanu asjaolule, et eilse saate nimi oli saatekavas ja reklaamides poliitkorrektselt “TeleTallinn". Mitte "TeleTallinn. Linnapea tund”.