Kas Indrek Pertelson on valinud Arigato-skandaalis taktika, et parim kaitse on rünnak?

Arvestades Indrek Pertelsoni poolt eelmisel nädalal pressikonverentsil esitatud väiteid tundub tõesti, et Pertelson on asunud rünnakule, juhtimaks tähelepanu kõrvale tema suhtes algatatud kriminaalasjalt. Pertelsoni poolt esitatud väited on paraku kontrollimata ning valed.

Kuidas kommenteerite Pertelsoni süüdistust, et teie juhtisite Arigato pankrotti ajamist?

Tegemist on absurdse ning tõele mittevastava väitega, mida on seetõttu ka raske kommenteerida. Pankrotihalduri töö on olemuselt konfliktiderohke ja see ei saagi meeldida kõigile pooltele korraga. Haldur täidab oma ametiülesandeid ja ei saa esitamata jätta kuriteokaebust.

Olen Haabersti Perespordikeskuse pankrotihaldur 27.augustist 2008, mil kohus tegi pankrotiotsuse. Äriühingu pankroti põhjustasid võlgnevused, mis tekkisid ajal, mil Pertelson oli juhatuse liige ning mida juba pikema perioodi vältel ei suudetud tasuda.

Praeguse seisuga on pankrotimenetluses kaitstud nõudeid 155 miljoni krooni ulatuses ligi 90 võlausaldajalt, lisaks esitasid menetluses nõuded ca 80 spordiklubi endist töötajat, kelle nõuded rahuldas osaliselt Eesti Töötukassa. Seetõttu on täiesti arusaamatu väide, et Arigato on pankrotti ajanud pankrotihaldur, mitte äriühingu juhatus!

Pertelson ütleb, et tema pole 2,1 miljoni sularaha pangast väljavõtmisega seotud, sest finantsasjadega tegeles Margus Dintšenko.
Kas teil on dokumendid, mis kinnitavad, et Pertelson siiski on sularaha võtmisega seotud?

Kõik dokumendid, mille alusel on audiitor teinud audiitorkontrolli ning tuvastanud, et spordiklubist on kuludokumentideta sularaha välja võetud, on pankrotihalduri valduses. Seoses käimasoleva kriminaalmenetlusega ei pea ma võimalikuks hakata dokumente ajakirjanduses avalikustama. Vajalikud materjalid esitatakse asja uurivale politseiametnikule.

Kui vastab tõele, et Pertelson kaebas Terje Eipre advokatuuri aukohtusse, siis kuidas seda kommenteerite?

Kuna kuulsin sellist väidet esimest korda täna, siis helistasin ka ise täna Eesti Advokatuuri, et kaebuse olemasolu ja sisu kontrollida. Selgus, et kaebust ei ole, mistõttu teen järelduse, et tegemist on taaskordsete valeväidetega Pertelsoni poolt, kahjustamaks pankrotihalduri mainet, et seeläbi juhtida kõrvale tähelepanu enda tegevuselt.

Meie teada läks Arigato ehitus plaanitust kümneid miljoneid kroone kallimaks. Kas on põhjust arvata, et Pertelson võis keskust ehitanud ehitusfirmaga kokku mängida ja ehitamise teadlikult kallimaks ajada?

Selliseid kahtlusi on esitatud. Hetkel on käimas uurimine, tuvastamaks, kas kahtlustel on alust, mistõttu ei saa ma küsimust praegu rohkem kommenteerida. Selge on see, et ehitus läks tunduvalt kallimaks esialgselt planeeritust ning ka turuhinnale vastavast hinnast ja selle kohta on ka ekperthinnang.

Kas olete tellinud ekspertiisi, mis näitaks, et kui palju läks ehitus loogilisest hinnast kallimaks?

Pankrotimenetluse käigus on tõepoolest selline ekspertiis tellitud. See näitab, et spordiklubi ehituskulude tegelik maksumus ehitamise ajal oli ca 22 miljonit krooni vähem, kui on küsinud ehitaja.