Pealkirjas toodud küsimuse lastesaadete kohta esitas 2008. aastal Eesti Ekspress. Toona näidati lastesaateid ETVs. Uuriti, miks näidatakse lastesaadete asemel olümpiamänge, sest sporti võiks ju näidata ETV2? Toona vastas Heidi Pruuli: "Leian, et kaks nädalat suveolümpiat nelja aasta kohta on sedavõrd kaalukas sündmus, et mõned loovutused tuleb üle elada."

Aastal 2010 lubas ETV2 peatoimetaja Marje Jurtšenko uut hooaega tutvustades: "Alustame argipäeviti nüüd lastesaadetega ainult ETV2s. Lastesaated algavad kell 18 ja korduvad järgmisel hommikul." Praegu näitab ETV 2 lastesaadete alguse ajal spordiülekandeid. ETV põhiprogrammis kerivad samal ajal seriaalid "Oru valitseja" ja "Gilmore'i tüdrukud".

Ka ise nii laste kasvatamise kui spordiga kursis olev ERRi juhatuse liige Hanno Tomberg mõistab muret: "ERRi kanalite juhid otsivad lahendusi, mis rahuldaks erinevate huvidega vaatajate soove. Lastevöönd on ETV2 jaoks oluline ja oleme ka lastesaadete algusaega nihutanud sihtgrupile sobivamale ajale, millest erandeid teeme vaid üksikjuhtudel."