Haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi tegi eile ettepaneku kutsuda TTÜ kuratooriumist välja kõik viis valitsuse määratavat liiget. Kui Toomas Luman, Sandor Liive, Anneli Heinsoo ja Robert Kitt olid ise andnud sisse tagasiastumisavaldused, siis Alexela juht Heiti Hääl kutsuti tagasi ministri ettepanekul. 

Delfi küsis Ligilt, et kas Hääl siiski esitas tagasiastumispalve ja kui ei, siis miks ta ikkagi tagasi kutsuti. 

"Ma ei tea kinnitada kuuldusi, ehkki need ka minuni on jõudnud, fakt on, et ametlikku paberit pole ma näinud. Mul on omamoodi kahju kõigist vabastatud liikmetest. Keegi neist polnud kõige sõjakam, aga kaevumine oli tõsiasi ja kui sellist asja kolmandal poolel lahendada tuleb, siis vahel nii, et keegi tuleb eemale tõmmata. Selles oli kindlasti ebaõiglust ainuüksi seetõttu, et vahetusse läks ainult valitsuse määratud liikmeid, samas kui halba lahingut avalikkuses pidas vähemalt sama tuliselt õige mitu teiste määratut. Vahetuste ainus eesmärk siin oli töörahu, kriteeriumiks see, kui palju keegi seondus pingetega," ütles Ligi vastuseks. 

Uude koosseisu määras ta aga ka vanas kuratooriumis Jaak Aaviksoo poolt hääletanud Anneli Heinsoo (kuulub IRLi) ja Robert Kitti. Lisaks nimetati uude kuratooriumisse ka Silberauto omanik Väino Kaldoja, Cybernetica nõukogu esimees Ülo Jaaksoo ja Nordic Investment Banki asepresident Gunnar Okk. Kaldoja avaldanud avalikult ka oma toetust Aaviksoole.