Viis meest patustas Meegomäe lahingukooli reeglite vastu ning rikkujate seas on ka kaitseväe juhataja nõunik Andres Anvelt, kinnitab Võru lahingukooli ülema kohusetäitja kapten Tõnis Org, kirjutab SL Õhtuleht.

Juba reedel lekitati ajakirjandusse, et kasarmus mõõdeti 0,2promilline joove kaitseministeeriumi nõunikul Madis Mikkol, tema kohta vormistatud protokoll liikunud avalikkuse ette mööda kummalisi teid, Eesti ühe välismissiooni sõdurite kaudu.

Reservohvitseride kursuslased saabusid viis päeva kestnud metsaretkelt lahingukooli 17. detsembril, mis oli väljaõppe viimane päev. Pärast öörahu väljakuulutamist kontrolliti õppureid kasarmus ootamatult alkomeetriga ning selgus, et viis meest on vägijooki tarvitanud.

Väidetavalt mõõdeti Anvelti joobeks koguni 1,8 promilli.

Mikko tunnistas SL Õhtulehele esimese hooga, et võttis metsalaagris suutäie konjakit ega varjanud, et tal tõepoolest avastati 0,2promilline joove, veidi hiljem väitis ta, et võttis konjakisõõmu siiski alles enne öörahu kasarmus ega arvanud, et keegi mehi une pealt alkomeetriga kontrollima tuleb.