Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmuse sõnul on Eesti piima- ja sealihatootjad Venemaa impordikeelu ning sigade Aafrika katkust tulenevate piirangute tõttu suures kriisis.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, Eesti Põllumeeste Keskliit ja Eestimaa Talupidajate Keskliit kutsuvad kõiki põllumehi 14. septembril traktoritega Tallinnasse Toompeale avalikule koosolekule, et anda riigikogu liikmetele üle petitsioon ja teavitada laiemat avalikkust põllumajanduse mure­kohtadest.

Traktorite liikumise tõttu võib täna hommikul liikluses viivitusi esineda. Varahommikul startis Põlvamaalt, Kanepist Põlvamaa- ja Võrumaa talunike ühiskolonn bussitäie rahva ja kuue traktoriga. Kesk-Eestis ühinevad nendega ka teised piketeerijad. Kolonni moodustamiseks ja ühiseks Toompeale sõiduks kogunevad põllumehed kell 11 Tallinna külje alla Põrguvälja teele. Meeleavaldus Toompeal toimub kell 14-15.

Hea meeleavaldaja, linlane ja lugeja, räägi blogisse kirjutades kaasa miitingut puudutavatel teemadel (ummikud, põllumeeste nõudmised, valitsuse tegevus jne) või kasuta Twitteris miitingust rääkides hashtag`i #põllumehed. Samuti võid oma mõtetest kirjutada aadressile rahvahaal@delfi.ee.