"Paet kirjeldas kõnes seda, mida ta oli Kiievi kohtumistel kuulnud," vastas Mihkelson Mihhail Stalnuhhini küsimusele. "Paet räägib just nimelt
sellest, mida ta kuulis, mitte omaenda seisukohtadest."

Mihkelson ütles, et tema jaoks ei ole absoluutselt mingit kahtlust, et tegemist on Venemaa eriteenistuste poolt pealtkuulatud kõnega.

"Esimesed seesugused kõned avaldati You Tube'is eelmise aasta suvel," meenutas Mihkelson. "Vahetult pärast seda, kui Leedu oli saanud Euroopa Liidu eesistujaks, siis ilmusid ootamatult You Tube'i kõned, kus Leedu diplomaadid rääkisid omavahel idapartnerluspoliitikast."

"Teine kord ilmus Vene eriteenistuste poolt pealtkuulatud kõigi ette You Tube'is veebruari alguses, kui rääkisid omavahel Ameerika Ühendriikide diplomaadid, samuti olukorrast Ukrainas," rääkis Mihkelson. "Ja nüüd on siis kolmandal juhul pealt kuulatud ja avaldatud kõne meie välisministri ja Euroopa Liidu välisteenistuse juhi osas."

Mihkelson ütles, et peab väga tõsiselt mõtlema, mida see tähendab, millisel ajal me elame, kas see on külm sõda või on see miskit muud, mida praegu Venemaa läänemaailmale peale surub.

Venemaa propagandakanalisse RT on ilmunud välisminister Urmas Paeti ja ELi välisteenistuse juht Catherine Ashtoni pealtkuulatud kõne, kus nad arutavad sündmusi Ukrainas.

Pealtkuulatud vestlus toimus 26. veebruaril, päev varem oli Paet käinud Kiievis ja Ashton tahtis talt teada, mida ta seal nägi.

Paet viitas seal opositsiooni aktivist Olgale, kes ütles, et kõik asitõendid näitavad, et mõlemalt poolt tapetud inimesed, nii politseinikud kui protestijad, olid tapnud samad snaiperid.

Kell 17 annab välisminister pealtkuulatud kõne kohta pressikonverentsi, millest Delfi teeb ülekande.