"Nendel päevadel möödub kaks aastat Venemaa agressioonist iseseisva ja demokraatliku Gruusia vastu. Kahjuks on tänaseni viiendik Gruusiast okupeeritud ning sõja tõttu põgenema sunnitud inimesed ei saa jätkuvalt oma kodudesse tagasi pöörduda. Samas on Gruusia võimud suutnud vaatamata suurele propagandistlikule ja provokatiivsele survele arendada suhteid Euroopa Liidu ja NATOga, tehes eriti esimese osas märkimisväärseid edusamme," kirjutab Mihkelson oma ajaveebis.

Ta lisab, et pole kahtlustki, et Gruusia edu on võimalik vaid siis, kui nad ise suudavad enda ette seatud ülesandeid täita. "Ma olen veendunud, et see tõsiasi on Tbilisis selgelt teadvustatud ning kodutöö erinevates suundades on andmas ka esimesi tulemus," märgib ta.

"Igatahes on täiesti arusaamatu Keskerakonna aseesimehe Enn Eesmaa tänane avaldus Eesti Raadios, kus ta heitis Eestile ette liiga tormakat tegutsemist Gruusia aitamisel 2008. aasta augustis. Eesmaa heitis ette, et Eesti häälekas toetus Gruusiale oleks võinud olla mõõdukam ning järgida pigem Prantsusmaa ja Soome eeskuju, kelle välisministrid väisasid siis ka Moskvat," imestab Mihkelson ja lisab, "Hea Enn, Soome oli siis OSCE eesistuja ja Prantsusmaa Euroopa Liidu juhtriik, mistõttu oli nende tegevus seotud kogu organisatsiooni huvidega. Ja nad said hakkama oma ülesannetega, kuid Balti ja Poola presidentide visiit Tbilisi oli murranguliseks episoodiks Venemaa agressiooni peatamisel. Kahju, et leping Ühtse Venemaaga mõjutab nii läbinähtavalt Keskerakonna välispoliitilisi hoiakuid."