Mihkelson kirjutas suhtlusportaalis Facebook, et ta osales Kalev Cramo presidendi Ivar Valdmaa kutsel korvpalli VTB Ühisliiga hooaja avatseremoonial Toompeal ja vahetas mõned viisakuslaused ka ühisliiga presidendi Sergei Ivanoviga, kes on teatavasti Vene presidendi administratsiooni ülem.

„Tegemist oli lihtsalt viisakusega,“ rääkis Mihkelson Delfile. „Kuna meie kaks valdkonnaga tegelevat ministrit (välisminister Urmas Paet ja kultuuriminister Rein Lang) ei saanud kohtumisel osaleda, siis tervitasin mina parlamendi poolt kõiki külalisi.“

„Jutt oli ainult spordist,“ kinnitas Mihkelson. Ta lisas humoorikalt, et Eesti korvpallurid võiksid olla samad edukad kui on meie riigikogu korvpallurid, kes on sõpruskohtumistel võitnud nii Läti kui Leedu kolleege.

Korvpall pole Mihkelsonile võõras spordiala. Ta on enda sõnul tegelenud sellega 6. klassist alates ja mänginud riigikogu meeskonna koosseisus ka Läti ja Leedu kolleegide vastu, seda küll põlvevigastuse tõttu mitte viimasel aastal.

Ühepäevasel Eesti-visiidil oleva Venemaa presidendi Vladimir Putini administratsiooni juht Sergei Ivanov tegeleb tänase visiidi ajal vaid korvpalli ja VTB liigaga.