"Eesti välispoliitika keskseteks küsimusteks on ühest küljest meie julgeoleku jätkusuutlikkuse pidev tugevdamine ning teisalt Eesti konkurentsivõime ja positiivse tuntuse kasvatamine maailmas," ütles Delfile riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Mihkelson (IRL). "Seejuures siis mitte üksnes meile traditsiooniliselt lähedastes riikides, vaid ka uutes kasvupiirkondades. Marina on tegev olnud mõlemas suunas ning tema saadikukogemus Moskvast ja Washingtonist annavad piisava tunnetuse sellest, kuidas Eesti huvisid suurriikide suhetevõrgustikes paremal viisil kaitsta," selgitas Mihkelson.

"Ma olen kindel, et Marina suudab talle omase energilisusega anda ka meie välispoliitikale vajaliku tõuke," lisas Mihkelson.

"Väga oluline on muidugi ka see, kes tõuseb uue ministri kõrval uueks kantsleriks. Aktiivse ja tulemusliku välispoliitika elluviimiseks on vaja toetada diplomaatide julgust loovalt mõelda. Viimast on ehk viimastel aastatel nappinud, kuid ma ei kahtle selles, et motiveeriva juhtimisega on võimalik paremini rakendada meie väga tublide diplomaatide võimekusi. Seega on uuel ministril ees suurte väljakutsetega tööpõld."