Täna ja homme osaleb Mihkelson NATO Parlamentaarse Assamblee transatlantilisel foorumil Washingtonis, kus käsitletakse poliitilisi muutusi Ameerika Ühendriikides ja Euroopa Liidus ning probleeme Lähis-Idas.

NATO Parlamentaarse Assamblee transatlantilise kaitse-ja julgeolekualase koostöö alakomitee aseesimehena keskendub Mihkelson Euroopa ja Ameerika Ühendriikide kaitsealase koostöö tugevdamisele. Tema sõnul omab transatlantilise koostöö jätkumine ja tugevdamine erilist tähtsust just praegusel hetkel, kui USAs alustab tööd uus administratsioon.

"Ameerika Ühendriikide roll vaba maailma liidrina on vääramatu ning seda eriti nüüd, kui üha keerulisemaks muutuvas rahvusvaheliste väljakutsete ahelas tuleb koos Euroopa liitlastega leida parimaid lahendusi rahu ja stabiilsuse hoidmisel," rõhutas Mihkelson.

Washingtonis toimuval kohtumisel ongi tähelepanu keskmes transatlantilised suhted pärast Varssavi tippkohtumist ja Ameerika presidendivalimisi. Samuti arutatakse, milliseks kujunevad USA uue administratsiooni ajal suhted Euroopa Liidu institutsioonidega ning millised väljakutsed ootavad ees Venemaa suunal.

Foorumil on kõne all ka ebastabiilsus Lähis-Idas ning toimetulek terrorismi uute ohtudega.

Teisipäevast neljapäevani jätkub väliskomisjoni esimehe visiit kohtumistega Ameerika Ühendriikide Senati ja Esindajatekoja juhtivliikmete John McCaini, Mitch McConneli, Bob Corkeri, Ed Royce'i ja teistega. Kõne all on USAs toimunud presidendivalimiste mõju kahepoolsetele suhetele.