“Minu jaoks ei ole siin Dugini avaldustes midagi üllatavat. Dugini analüüse on kasutatud ka Venemaa kindralstaabi õppeasutustes ja ka mujal väidetavalt on tal see mõju olemas ja ta ei ole ainus, kes ka mõtleb sellistes kategooriates, mis puudutavad Venemaa piiride võimalikku laiendamist ja ekspansionistlikku käitumist,” ütles Mihkelson Delfile.

Mihkelsoni sõnul ei pruugi see tänapäeval tähendada konkreetset sõjalist aktsiooni, vaid lihtsalt domineerimist ükskõik millisel viisil. “Kahjuks selline küllaltki jätkusuutlik mõte või imperialistlik viis Venemaa poolt asju vaadata oma naabrite suunal räägib sellest, kui oluline on tegelikult Lääne riikide ühtne poliitika tänase Venemaa suunal,” märkis Mihkelson.

“Kindlasti räägib see ka sellest, et arusaam maailmast ja lähematest aastakümnetest on läänemaailmal ja sellistel nagu Dugin täiesti risti vastupidine,” rääkis Mihkelson ja lisas, et just seetõttu peavad kõikvõimalikud kontseptsioonid, mis puudutavad NATO tulevikku või Euroopa Liidu ja Venemaa suhteid, kindlasti arvestama selliste mõttevoolude olemasoluga Venemaal.