"Eestil vedas, et pöördelisel ajahetkel oli meie välispoliitika tüüri juures Lennart Meri. Tema karismaatilisus, nauditav intellekt ning otsati ka isepäisus tekitasid debatti ning utsitasid meie välispoliitika kujundamise ja teostamise eest vastutajaid tegudele," vastas Mihkelson Delfi küsimusele, milline oli välispoliitiline jalajälg, mille president Lennart Meri meile jättis.

"Inimesed on eriti väikeriigile suurim varandus. Rahvusvaheliste suhete suures universumis on väikeriigile seda enam tähtis poliitiku või diplomaadi persoon, kes suudaks rääkida ja näidata meid suuremaks ja mõjukamaks kui me ehk tegelikult oleme. Meri oli just üks sellistest poliitikutest, kes sundis kuulama ning jäi meelde. Ka kõige mõjukamatele siin maailmas," jätkas IRLi poliitik.

"Meri oli loominguinimene ning see kandus üle ka tema poliitilisse tegevusse. Minu arvates napib meil täna välispoliitikas just seda innustavat loomingulisust ning heas mõttes hasarti. Seda ei loo mõistagi käsukorras. Selleks peab olema usku, tahtmist ning veendumust, et Eestil on ka maailmas täita oma roll," lausus Mihkelson lõpetuseks.