Väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson märkis kohtumise järel, et see oli väga kasulik, sest niisugustel kokkusaamistel on võimalik avatult rääkida mõlemaid pooli huvitavatel teemadel.

"Et visiit on kahepäevane ja mõlemal pool piiri, saame seekord arutada paljusid küsimusi. Otsustasime, et parlamentaarne suhtlus võiks laieneda, puudutades konkreetseid teemasid, nagu näiteks majandus-, keskkonna- või maaelu küsimused. Tulevikus võiksid kohtuda ka valdkonnakomisjonide delegatsioonid," sõnas Mihkelson.

Siseministeeriumi Euroopa territoriaalse koostöö büroo juhataja Krista Kampus andis ülevaate piiriülese koostöö hetkeseisust ja väljavaadetest Euroopa Liidu tulevase finantsperspektiivi raames, kohtumisel osales ka Setomaa valdade liidu esimees Margus Timmo, vahendas riigikogu pressitalitus.

Pärast Pühajärve kohtumist külastasid komisjonid ühiselt Barclay de Tolly mausoleumi Jõgevestel ja viibivad pärastlõunal Kuperjanovi pataljonis ning Koidula piirijaamas.

Lisaks Mihkelsonile kuuluvad Riigikogu väliskomisjoni delegatsiooni liikmed Jevgeni Ossinovski ja Vladimir Velman ning Mati Raidma. Vene delegatsiooni kuuluvad komisjoni esimees Mihhail Margelov ning liikmed Valeri Ponomarjov ja Vladimir Torlopov.

Reedel on delegatsioonid Pihkvas, kus muuhulgas külastatakse ka Pihkva dessantdiviisi.