"Venemaa ründehelikopterite harjutuslendudes meie piiride taga pole üldiselt midagi erakordset," ütles Mihkleson Delfile.

"Venemaa on küll silmanähtavalt aktiviseerinud kõikides väeliikides läbiviidavaid õppusi, kuid ükski nendest ei kujuta meie julgeolekule vahetut ohtu," leidis ta.

Eesti ja meie NATO liitlased jälgivad Mihkelsoni sõnul tähelepanelikult läbiviidavaid harjutusi ning nende iseloomu.

Mihkelson ei salga, et sellised õppused vaid kinnitavad, kui oluline ja ajalooline oli tänane päev Ämaris, mil ametlikult käivitus NATO õhuturbemissioon ka Eesti lennuväljalt. "Tänasest on meie õhupiirid veelgi paremini kaitstud," kinnitas Mihkelson.

Täna saabusid Ämari lennubaasi neli Taani Kuningliku Õhuväe hävitajat F-16. Hävitajad alustavad õhuturbega 1. mail. Koos Taani hävitajate saabus Eestisse ka 60-liikmeline toetusmeeskond.

Õhuturberotatsiooni algusega saab Ämari lennubaasist Balti riikide teine NATO õhuturbemissiooniks kasutatav lennubaas. Seni oli ainus püsiv õhuturbebaas Šiauliai Leedus.

Venemaa lääneregioonis Pihkva oblastis algasid täna õhujõudude plaanipärased sõjaväeõppused, millest võtavad osa erinevad lahinghelikopterid.

Kava kohaselt parandavad meeskonnad juhtimisoskusi, otsivad õhust ja maapinnalt sihtmärke ning harjutavad maandumist selleks ettevalmistamata kohtades.