"Minister Juhan Partsi sõnavääratus on kahetsusväärne, see vajab selgitust. Seda on minister ka juba teinud. Partsi osundatud probleem on aga kaugelt sisulisem, kui pelk keskendumine ühele sõnavääratusele," ütles Mihkelson Delfile.

"Rail Baltic on strateegilise tähendusega projekt, mis on pannud taaskord proovile kolme Balti riigi tegeliku koostöövõime," rõhutas ta.

"Kahjuks on meil viimastest aastatest terve rida teemasid, kus paljuräägitud koostöö tegelikusses päris hästi ei toimi. Märksõnadena toon välja Ignalina tuumajaama, NATO õhuturbemissiooni, Balti Assamblee reformimise, LNG terminali."

Mihkelson tuletas meelde, et Balti koostöö konarlikkus on tekitanud varemgi torme veeklaasis. "2001. aasta mais sattus Partsiga võrreldavasse skandaali toonane välisminister Ilves, kes samuti Wall Street Journali ajakirjanikule kirjeldas värvikalt suhteid Leedu ja Lätiga."

"Ma ei tunne end baltlasena," ütles Ilves usutluses Wall Street Journalile 2001. aastal. "Ja kes kuradid on nemad, et mulle öelda, kuidas ma pean ennast tundma?" (originaaltsitaat: "I don`t feel like a Balt. And who the fuck are they to tell me how I should feel?").