Mihkelson lausus, et plaanis on tavapärane kohtumine, ei midagi erilist. Taolisi kohtumisi peab ta oma ameti tõttu paljude erinevate riikide suursaadikutega.

Küll on tal aga kavas arutada väliskomisjoni visiiti Moskvasse, sest Merzljakovi toetus võib aidata saada soovitud kohtumisi Vene välisministeeriumis.

Peatne visiit Moskvasse on jätk riigikogu ja Venemaa parlamendi ülemkoja väliskomisjoni kohtumistele eelmisel aastal Lõuna-Eestis ja Pihkvas. Venemaa föderatsiooninõukogu välisasjade komisjoni juhi Mihhail Margelov käis ka novembris Eestis, kus lausus, et olud on piirilepingu allkirjastamiseks sobivad.

Novembris lepitigi kokku, et järgmine kohtumine võiks olla kevadel Moskvas. Mihkelsoni sõnul on taoliste kohtumiste tähtsus selles, et see võimaldab parlamendi liikmetel omavahel erinevaid küsimusi arutada, olgu nendeks siis piirileping, kaubandus või rahvusvahelised küsimused.

Viimati käis riigikogu väliskomisjon Moskvas aastal 2004. Praeguseks peaks Mihkelsoni sõnul olema kindel, et tulemas on kohtumised Venemaa parlamendi mõlema koja väliskomisjonide esimeestega.