„Mulle tundub, et operatsioon “Järglane 2” pole veel päris oma puänti saanud. Medvedjevi esilelükkamine jätab endiselt lahendamata peaküsimuse — mis saab Putinist,” kirjutab Mihkelson blogis.

„Venemaa valitsuse esimene asepeaminister Medvedjev on teatavasti olnud Putini üks ammustest võimalikest favoriitidest, kuid jäänud paljudes spekulatsioonides siiski SVRi erukindrali Sergei Ivanovi varju.”

„Medvedjev on töötanud 17 aastat Putini alluvuses, mis osutab ka sama loogika võimalikule jätkumisele peale 2. märtsi presidendivalimisi. Eriti veel kontekstis, kus Putin on teatanud oma kindlast soovist poliitilist mõjujõudu hoida.

Teiseks tähistab Medvedjevi esiletõus kindlasti nn Gazpromi klanni (pange tähele, et Putinil siin isiklik huvi seoses väidetava osalusega) võitu või vähemalt eduseisu. Sellele viitas ka Venemaa rahaturg, kus Gazprom tegi uudise järel läbi kiireima tõusu.

Vaatamata Venemaal kujunenud autoritaarsele süsteemile tuleb Medvedjevi nimetamist pidada siiski teatavaks lootuskiireks, sest kõigist võimalikest Kremli kandidaatidest on tema tuntud kui liberaalsemate vaadetega inimene,” kirjutab riigikogulane.