"Reformierakonnas, noh, kuidas ilusti öelda, on inimestel erinevaid arvamusi, aga selles, et Taavi Rõivas on Reformierakonna parim juht ja inimene, kellele järgneda, ma ei usu, et on palju erimeelsusi," ütles Michal vastuseks saatejuht Mihkel Raua küsimusele peaminister Taavi Rõivase väljavahetamise kohta. Michal lisas, et selliseid arutelusid erakonnas praegu polevat.

Raud aga ei jäänud selle vastusega rahule ja surus edasi. Ta ütles, et on rääkinud mitme oravaparteilasega ja nende jutt on risti vastupidine.

"See on umbes sama hea jutt, et Mihkel Raud läheb ERRi juhiks, et ma olen kahe inimesega rääkinud," ironiseeris Michal ja korrutas veelkord, et vaidlusi valitsuses tuleb ikka ette, aga see ei tähenda kohe partei juhi väljavahetamist.

"Aga ikkagi, kui ühel hetkel tekib kriitiline seis, oled sa siis valmis võtma vastutuse ja hakkama Reformierakonna esimeheks?," ei jätnud Raud ikkagi jonni ja uuris Michalilt edasi.

"(Mõttepaus) See on üsna laetud küsimus, nagu sa tead ja ma ei ole küll üllatunud siia saatesse tulles, et sellist küsimust küsitakse. Ma veelkord ütlen, Reformierakonnal on olemas esimees, on peaminister ja on toimiv valitsus," jäi Michal endale kindlaks.

"Täna ei ole põhjust seda arutada," lisas Michal veel hiljem küsimusele, kui Raud endiselt edasi pinnis. "Ma täna olen oma tööga rahul, ma ei püri kuhugi mujale. Kõik, kes lähevad Stenbocki juurde minu tulemist ootama, võivad seal oodata ilmaasjata," lisas veel Michal.

Keskerakonda saates esindanud Kadri Simson rääkis saatejuhi küsimusele vastates, et tema ei pea Kristen Michali saamist Reformierakonna juhiks kuigi tõenäoliseks, kuna Rõivas hoiab enda kohast hetkel kümne küünega kinni.

Samas ei jaganud opositsioonipoliitik Kadri Simson mõtet, et valitsus on täiesti toimiv.

Saatejuht Raud uuris ka kõlakate kohta, et Rain Rosimannus üritavat jälle presidenti teha, mille peale Kadri Simson vastas, et ta ei ole Rosimannusest kuulnud, aga küll üritavat Eerik-Niiles Kross teha agaralt Kersti Kaljulaidi vastu propagandat.

"Seda ta teeb väga innukalt ja öeldakse, et teeb seetõttu, kuna neil on Kersti Kaljulaidiga (Mart - toim.) Laari aegadest ühine minevik..." (Michal segab vahele: "ei tahaks nüüd neid linnalegendide esitamisi segada, aga...") Simson jätkab siiski: "... et Eerik-Niiles Kross ei saanud Kersti Kaljulaidi vastuseisu tõttu Sposatoga (kurikuulus ärimees Giovanni Sposato - toim.) äri aetud."

Reformierakondlane Kristen Michal viskus aga parteikaaslase hea nime eest barrikaadidele ja ütles, et täna on see Krossilt üle küsitud ja ta on öelnud, et tal ei ole ühtegi probleemi Kaljulaidi poolt hääletada.

Tõsi, seda ütles Kross juba eile Delfile ja sellest saab lugeda siit.

Saatejuht päris Michalilt ka, et milliseid juhtnööre Rain Rosimannus talle on hetkel andnud ja minister pidi naljatledes tõdema, et ei olegi andnud, mistõttu on ta hetkel segaduses. Samas lisas Michal tõsisemalt, et avalikkuse ees omistatakse Rosimannusele liialt palju võimu ning tegelikult ei olevat ta kunagi ületanud talle ülesandeks pandud tegevuste piire.