"Ma ei toeta kütuseaktsiisi tõusu kavandatud mahus ja kujul. Katteallikad oleks tulnud leida mujalt. Ma pole kunagi saladust teinud sellest, et olen astmelise tulumaksu pooldaja," rääkis Mihkel Raud Delfile.

Planeeritavat kütuseaktsiisi tõusu mittetoetavaid riigikogu liikmeid on Raua kinnitusel kuuldavasti kõigis fraktsioonides ja ta usub enda sõnul, et valitsus vaatab oma plaani kriitiliselt üle ja teeb järeldused analüüsidest, mis neil kasutada on.

"Kui asi peaks aga praegusel kujul suurde saali jõudma, on igal riigikogu liikmel võimalus mõelda, mida tähendab vaba mandaat ja millises suunas hääletusel olev küsimus tema hinnangul Eesti elu viib," õhutas Raud saadikuid järele mõtlema.

Kuigi Raua seisukoht on koalitsioonileppes olevast erinev, pole see tema kinnitusel Reformierakonnaga tüli tekitanud. "Nende reformierakondlastega, kes valimistel kandideerisid ja valituks osutusid, on mul ja usutavasti ka teistel sotsiaaldemokraatidel viisakad ja konstruktiivsed suhted."

"Kahjuks näib Reformierakonna poliitika üle otsustavat inimene, kes valimistel ei kandideerinud. Ja see häirib mind vägagi," viitas Raud Reformierakonna hallile kardinalile Rain Rosimannusele.