ERR-i uudisteportaal küsis Lotmanilt, kas nende kahe sündmuse vahel on seos.

"Kui ma sain oma teksti valmis, helistasin pojale Jüri-Franciscusele ja teatasin oma nördimusest ja sellest, et postitan selleteemalise kirjutise. Juhuslikult oli Jüriga samas ruumis Kaur Kender ning sain teada, et nad isegi tulid samale järeldusele," ütles Lotman.

"Minu käes ei ole Kenderi juhtimispulti, mis väidetavalt on müstilise Rosimannus-Michali käes ja ma sügavalt kahtlen, et reaalsetel Rosimannusel ja Michalil on selle personaažiga palju ühist," lisas Lotman.

Sirbi peatoimetaja kohusetäitja Kaur Kender ja toimetaja Robert Kurvitz teatasid ööl vastu esmaspäeva ZA/UM-i veebilehel, et astuvad oma ametikohtadelt tagasi, kuna on teinud Andres Aule avaldamata loomingu väljaandmisega ränga eksimuse.

SA Kultuurileht andis omakorda teada, et Sirbi toimetust juhivad kuni uue peatoimetaja leidmiseni Lea Larin, Tambet Kaugema ja Tiina Mattisen ning leht ilmub reedel kindlasti.

SA Kultuurileht nõukogu esimees Urmas Klaas ja juhatuse liige Toomas Väljataga kinnitavad, et reedel Sirp ilmub.

Väljataga sõnul juhivad pärast peatoimetaja kohusetäitja Kaur Kenderi tagasi astumist kuni konkursi lõppemiseni Sirbi toimetust Lea Larin, Tambet Kaugema ja Tiina Mattisen.