Tänavused Euroopa Parlamendi valimised ilmestasid Keskerakonna toetuse jätkuvat langust. Võrreldes eelmiste europarlamendi valimistega viis aastat tagasi kaotas Keskerakond seekord 43 protsenti toetust ja jäi Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna järel kolmandaks. Samuti oli toetus selgelt madalam Tallinnas ja Ida-Virumaal, mis on märk vene häälte kadumisest.

"Erakonna juhatuse liikmena kannan ma vastutust ka nende otsuste eest, mida ma ei ole toetanud. Erakonnal on olnud nii paremaid kui halvemaid aegu, aga tugev meeskond peab olema suuteline toimima efektiivselt ka keerukates tingimustes," ütles Kõlvart.

Tema hinnangul on Keskerakonna toetajaskond vähenenud, sest valija ei ole uut valitsuskoalitsiooni omaks võtnud. Samuti polnud erakonnal võimalust teha intensiivset Euroopa Parlamendi valimiskampaaniat, mis oleks aidanud oma sõnumit tugevdada ja kandidaatidele rohkem nähtavust anda.

Võttes arvesse nii koalitsiooni EKRE-ga kui ka europarlamendi valimiste tulemusi, tuleks Kõlvarti sõnul valitsusel inimestele näidata, et on võimeline nende elu paremaks muutma ja täitma oma lubadusi.

Keskerakonna toetajaskonna vähenemine ja eriti vene valija usalduse kaotamine on ohtu seadnud ka erakonna ainuvõimu Tallinnas. Sellele aga Kõlvart veel ei mõtle: "Keskendun praegu sellele, mida tallinlased ootavad – et Tallinna linnas ehitataks teid, remonditaks koolimaju, avataks lasteaedu ja pakutaks heal tasemel linnateenuseid. 2021. aastal tekib inimestel võimalus anda sellele hinnang," ütles ta.