Riigikokku kandideerides oli Kõlvart Keskerakonna esinumber Haabersti, Kristiine ja Põhja-Tallinna valimisringkonnas. Lisaks ei kuulu ta Keskerakonna juhatusse ning tal puuduvad otsesed seosed Keskerakonna Narva piirkonna käekäiguga.

"Arvan, et Keskerakonna liikme osalemine keskerakondlaste koosolekul ei vaja erilist selgitamist. Osalesin Narva piirkonna koosolekul Keskerakonna lihtliikmena," selgitas Kõlvart.

Ta lisas, et Narva piirkonna saatus ei jäta teda ükskõikseks ka sellepärast, et Narva keskerakondlaste seas on tal palju tuttavaid.

"Koosolekul osalesid teisedki Narva piirkonda mitte kuuluvad keskerakondlased ja mitte ainult erakonna juhatuse liikmed. Koosolekul võis igaüks oma arvamust avaldada, seega kasutasin võimalust, et oma mõtteid jagada," lisas Kõlvart.

Keskerakonna Narva piirkonna juhatus kogunes 23. oktoobril eurosaadiku Yana Toomi algatusel üldkoosolekule, et arutada erakonna esimehe valimist. Kohale tulid kõik olulisemad Narva keskerakondlased, nagu linnapea Eduard East, kohaliku Keskerakonna piirkonna juht Andrus Tamm, Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart ja riigikogu liikmed Mihhail Stalnuhhin ja Martin Repinski.

Narva keskerakondlased olid väidetavalt väga üllatunud, et Narva piirkonna juhatus toetab Keskerakonna esimehe valimistel Edgar Savisaare asemel tema konkurenti Kadri Simsonit. Pärast koosolekut kommenteeris Mihhail Kõlvart venekeelsele Delfile, miks polnud Keskerakonna Narva piirkonna liikmed rahul otsusega toetada Keskerakonna kongressil Kadri Simsoni kandidatuuri erakonna juhi kohale. "Tegelikult on kõik lihtne - kuna enamik lihtliikmeid Narvas toetab tegelikult Edgar Savisaart," lausus Kõlvart.

Ka koosolekul avaldas Kõlvart oma toetust Savisaarele. "Mina toetan Edgarit. Ta on ainus poliitik, kes suudab midagi teisiti teha. Ta on väga paljudele tülikas. Ma ei usu juhuseid," ütles Kõlvart koosolekul.

"Praegu Edgari mittetoetamine tähendab halvas mängus osalemist. Mulle pole Kadri vaenlane. Mulle ei meeldi parteisisene konkurents. Aga Kadri poolt hääletada ma ei kavatse. Edgar on endiselt terava mõistusega. Ta on endiselt töövõimeline," ütles Kõlvart ja teenis sellega aplausi.