Herkeli programm keskendus vajadusele suurendada assamblee nähtavust ja rahvusvahelist autoriteeti senisest selgemate hinnangutega inimõiguste ja demokraatlike standardite rikkumisele liikmesriikides. „Esitasin küllalt terava hinnangu öeldes, et Euroopa Nõukogu on oma sagedase otsustamatusega otsustanud mängida „Euroopa teises liigas“, jäädes üha selgemalt Euroopa Parlamendi varju. Samuti esitasin rea ettepanekuid, kuidas olukorda parandada,“ ütles Herkel. Tema sõnul nende hinnangutega suurel määral ka nõustuti, kuid peamiselt Lääne Euroopa suurriikide häältega esitati presidendikandidaadiks Mignon, kelle programm oli oluliselt pehmem.

Assamblee plenaaristungitel arutatakse sel nädalal kiireloomuliselt poliitilist olukorda Balkanil ja humanitaarkatastroofi all kannatava Ida-Aafrika abistamist. Neljapäeval astub assamblee ees üles palestiinlaste liider Mahmoud Abbas.

Reedeni kestval istungjärgul kuuluvad ENPA Eesti delegatsiooni lisaks Herkelile veel Riigikogu liikmed Margus Hanson ja Mailis Reps ning asendusliikmed Paul-Eerik Rummo ja Indrek Sa