Presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam ütles Delfile, et president Ilves veedab jaanilaupäeva alati oma kodus, Ärma talus. Nii ka tänavu. „President on alati jaanilaupäeval perekeskne,“ lisas Sildam.

Päeval osaleb president võidupühaga seotud üritustel.

Riigikogu esimees Ene Ergma osaleb Tartus võidupüha ametlikel üritustel ja jälgib ka paraadi. Ergma nõunik Anneli Entson ütles, et riigikogu esimees on traditsioone austav inimene ja veedab oma jaanipäeva seal, kus juba palju aastaid, koos oma venna perega.

Peaminister Andrus Ansip aga ei saa jaaniõhtut lõkke ääres veeta. Nimelt on ta nõunik Liina Kersna sõnul homme Euroopa Liidu ülemkogul.

Euroopa Liidu kahepäevase tippkohtumise põhiteemad on majanduspoliitika ja ränne.

Majanduspoliitika valdkonnas on Euroopa Liidu valitsusjuhtidel ja riigipeadel kavas hinnata liikmesriikide poolt riiklikes reformikavades ning stabiilsus- ja lähenemisprogrammides võetud kohustusi ning kiita selle põhjal heaks riigipõhised arvamused ja soovitused.

Ülemkogu hindab ka olukorda varjupaiga- ja rändepoliitika rakendamisel ning arutab probleeme, mis on tekkinud seoses arengutega Vahemere lõunapiirkonnas.