1. Keskerakonna ametlik teooria on, et Savisaarel on seal kohtumisi sõprade ja tuttavatega. See ei pruugigi vale olla, sest Šveitsis elab Savisaare sõber Alexander Kofkin, kes on ka üks Savisaarele altkäemaksu andmises kahtlustatavaid.

2. Teine võimalus on, et Savisaar ajab seal oma rahaasju. Mitu aastat tagasi selgus, et Savisaarel oli Šveitsis selline asutus nagu perekonnafond Arsai Investment, mis rahastas tema raamatu "Tõde Eestist" väljaandmist. Selle fondi arvel oli parematel päevadel 470 000 eurot, aga võibolla enamgi. Mis fond see oli, ei teadnud isegi Savisaare kõige lähedasemad kaaslased. Mis sellest rahast sai, on samuti teadmata.

3. Savisaar tegeles oma õigusmuredega. Savisaare Šveitsi rahaga seoses on käimas üks kriminaalasi, millega seoses on Šveitsi kohtud langetanud aastate eest kaks kohtuotsust seoses Eesti võimude infopäringuga. Sellest kriminaalasjast on väga vähe kuulda olnud. Me ei tea, kas Savisaarel oli sellega seoses vaja näiteks Šveitsi advokaatidega suhelda, et arutada vastust Eesti võimude järjekordsele õigusabi palvele.

4. Savisaar ajab uisuasju. Savisaar on aastaid olnud Eesti Uisuliidu president. Rahvusvahelise Uisuliidu peakorter asub Šveitsis, mistõttu Eesti Uisuliidu presidendil võib olla vahel asja ka Šveitsi.

5. Savisaar ravib end seal. Šveitsis on hulk häid raviasutusi, kus käivad end ravimas paljud maksejõulised välismaalased. Mida täpselt ravitakse, on raske öelda, sest tervisehädasid on Savisaarel rohkem kui üks.