Ermi toitlustusjuhi Merle Roometsa sõnul jäi peakoka otsingutel peale mitut vooru sõelale kolm kandidaati. Tema sõnul valiti Kippa just töökogemuse tõttu. "Hindame kõrgelt Eero Kippa töökogemust nii peakokana kui ka uute toitlustuskohtade käivitajana, oskust juhtida suurt kollektiivi ning tema soovi ennast pidevalt erialaliselt täiendada," ütles Roomets.

Kippa on varasemalt töötanud näiteks Hotell Palace-i, Park hotelli ja viimati Soome Utö Havshotel-i peakokana. Samuti on ta osalenud viimased 15 aastat koka kutseeksamite komisjonide töös ning on Eesti peakokkade ühenduse liige alates 2000.aastast, ütles Roomets.

Menüü hakkab hoidma eestipärast joont. Kippa antud vastuses hakkab muuseumis pakutav toitlustus endas kandma nii traditsioone ja Eesti rahvastikule viimase aastasaja jooksul omaseid maitseid kui kaasaegseid suundumusi. "Eesti Rahva Köök peegeldab neid kombeid ja tavasid toidukultuuris, mis siin elavatele inimestele omased on. Oluline on Eesti toit moodsamas võtmes kasutades uusi tehnoloogiad ning kohalikku hooajalist toorainet," kirjutas peakokk.

"Samas ei peeta siin vähem tähtsaks, et Eesti rahvastik ja ajalugu on multikultuursed ja see annab võimaluse valmistada parimaid palasid ka balti-, saksa-, põhjala- kui ka slaavi kokakunstist lähtuvalt," lisas Kippa.

Esimese tööaasta suurimaks katsumuseks peab peakokk meeskonna moodustamist ja koolitamist. "Iga projekti käivitamine on raske ja keeruline ning kõhedus ei ole see tunne, mis sellise projekti käivitamisel abiks oleks. Oluline on kogu meeskonna koostöö," vastas ta.

Palganumbrit, millega ERM uue peakoka Tallinnast Tartusse meelitas, ei soovi Kippa avaldada.

Hinnaklass hakkab plaanide kohaselt olema ERM-i restoranis taskukohane. Eelroogade hinnad jäävad alla 10 euro, pearoogade hinnad 5-18 eurot ning dessertide maksumus 2,5-6 euro vahele. Lisaks käivitatakse ka buffet, kus roogade hinnaskaala jääb vastavalt käikude arvust 5-14 euro vahele.

Kohviku hinnad tulevad soodsamad. Seal hakatakse pakkuma kergemaid roogasid 3-8 euroga, pearoogasid 5-14 euro maksumuses ning pagaritoodete hinnad algavad 80 sendist.

Eraldi pakutakse veel toitlustust konverentsidele ja üritustele. Seda kohvipauside, lõunapauside ja bankettide kujul.

Eero Kippa töökogemus:
Inturist Tallinn 1985-1989 kokk
Estline Estonia 1993-1994 kokk
Hotell Palace 1989-2006 (kokast peakokani)
Park hotell 1996-1997 peakokk
Kohci Aidad 2011-2012 peakokk
Soome Utö Havshotel 2009-2016 peakokk