SDE peasekretär Indrek Saar: "Iga riik otsustab ise, kellele ta teenetemedaleid annab, Eestis on selline funktsioon vabariigi presidendi institutsioonil. Meie teada ei ole Eestis levinud praktikaks välismaalastele postuumselt teenetemärke andmine, täpsemini saab seda kommenteerida presidendi kantselei."

Enn Eesmaa, Keskerakond: "Keskerakonna nimel ma vastata ei saa, sest me pole küsimust arutanud. Ise arvan, et küsima peaks inimeste käest, kes meile nii õnnelikult lõppenud aegadel Boriss Jeltsiniga tihedamalt suhtlesid. Oli ta ju inimene nagu orkester ning erinevatel aegadel mängis nii mollis kui ka duuris. Vahel koguni üheaegselt. Postuumse tunnustuse jaoks oleks alust, kui pärast Jeltsini surma oleks midagi erakordset ilmnenud. Ta teened olid teada ju ammu enne ta lahkumist. Tahtmise korral oleks võinud ja pidanud seda värvikat riigimeest austama siis, kui tal sellest ka heameel olnuks. Ikka tuleks ennekõike mõelda elavatele. Nii toona, aga ka nüüd."

Reformierakond viitas samuti, et Jeltsini autasustamine sõltub ainult presidendist.

IRLi esindaja Marko Mihkelson keskendus vastuses pigem Jeltsini mälestustahvlile, mida kavandatakse kodanikualgatuse korras Tallinna ning millest Mihkelson loodab peatselt konkreetsemalt kuulda.