Michal ütles ERR-ile, et fraktsiooni häirib, et tööjõumaksude langetamisest on loobutud, samuti ei santa tema sõnul huvigruppidele võimalust eelnõuga tutvuda ja muudatusi tehakse üle jala, kirjutab ERR.

Michal rääkis, et opositsiooni fraktsioonid kutsuvad peaminister Jüri Ratase enne kolmapäevast teist lugemist asja arutama.

Hiljem lisas Michal pressiteates, et Reformierakond pooldab tulumaksuvaba miinimumi tõusu, kuid seisab vastu maksutõusule ja astmelisele tulumaksule, mida uus valitsus soovib kehtestada.

„Kasutame parlamentaarses debatis ette nähtud võimalusi selle sõnumi viimiseks ka koalitsioonierakondadeni, kui muutusi ei tule, siis oleme sunnitud valitsusele survet avaldama,“ lisas Michal.

„Me kutsume Ratast kohtuma opositsioonierakondade fraktsioonidega, et peaminister annaks rahandusministrile ülesande see eelnõu tagasi võtta. Tulumaksuvaba miinimumi tõusu me toetame, maksutõusu ja astmelise tulumaksu poolt me ei ole. Lisaks soovime, et valitsus loobuks ühisdeklaratsioonide kaotamisest, sellega kaotavad Eesti pered raha,“ ütles Reformierakonna fraktsiooni esimees.