Samost kirjutas nädalavahetusel, et rahastamisskandaali tõttu justiitsministri kohalt tagasi astunud ja vahepeal madalat profiili hoidnud Michal on Kallase tagasitulekuga "saanud lausa tiivad", muutudes erakonna keskseks kõneisikuks, juhtides koalitsiooniläbirääkimisi sotsidega ja korraldades Kallase suhteid. Samosti arvates on võimalik, et Michal saab majandus- ja kommunikatsiooniministri koha.

Michali hinnangul ta siiski erakordselt tiibu kasvatanud ei ole."Olen Reformierakonna volikogu esimees juba aastaid. Sellisena osalen ka erakonna poolt peetavatel aruteludel. See kindlasti toob tähelepanu. Ka nende tähelepanu, kellele meeldiks nõrk Reformierakond ja segadus Eesti tüüril," kommenteeris Michal.

"Üks ajakirjanik, kellest lugu pean, ütles mulle üsna hiljuti, et on ilmselt isegi hästi, kui meie hoo pidurdamiseks ei tule taas mõnda poliitiliselt motiveeritud suuremat rünnakut. Isiklikud rünnakud ükskõik, kelle vastu meist on selle kõrval üsna väike kahju, et Reformierakond on taas hoo sisse saanud. Skandaale on nii maailmas kui Eestis kõigil tugevatel poliitikutel, te ju teate kollase pressi ütlemist, et näidake inimest, küll me skandaali leiame," leidis Michal.

Michal hoopis Tallinna linnapeaks?

Michali sõnul on tema tulevikuplaanid seotud hoopis 2017. aasta kohalike valimistega, kuna on valitud Reformierakonna Tallinna piirkonna juhiks ja kavatseb Tallinnas võimult kukutada Edgar Savisaare. "Isikliku tuleviku osas ei välista ma täna, et võin püüda 2017. aastal olla üks meie linnapea kandidaatidest. Aga oma töö loen heaks, kui meil on neid mitmeid, kelle vahel valikut teha. Alates Jürgen Ligist, Kaja Kallasest, Taavi Rõivasest või miks mitte mõnest teisest erakonna liikmest või uuest tulijast," ütles Michal.