"Mul oli eile esimene võimalus selgitada, et Silver Meikari esitatud väited on alusetud. Mul on hea meel, et sain seda teha põhjalikult ja vastata kõikidele esitatud küsimustele ammendavalt," kirjutas Michal.

Küsimuste sisuks ja kahtluseks on Michali sõnul Silver Meikari poolt ajakirjanduses esitatud väited, mille kohaselt annetas Meikar Reformierakonnale raha, mis polnud tema oma, vaid mille andis talle Michali palvel riigikogu liige Kalev Lillo.

"Olen need kahtlused üheselt ümber lükanud ja loodan, et põhjalik ja kiire uurimine aitab need valeväited maha võtta. Minu, avalikkuse ja kõigi huvides on selles osas võimalikult kiire selguse saabumine. Kordan juba varem öeldut, et kui ma pean jätkama õigusvaidlust kohtus, siis pean eetiliseks ministriametist lahkuda," teatas justiitsminister.

"Uurimise erapooletuse tagamiseks olen pikalt hoidunud kommentaaridest ja loodan, et ka meedia püüdleb objektiivsema hoiaku poole, mitte valeväidetel põhineva hukkamise korraldamise poole. Erapoolik uurimise survestamine meedia poolt ei ole kooskõlas süütuse presumptsiooni ja õigusriigi põhimõtetega," lõpetas Michal.