Kristen Michali sõnul tegi Jüri Ratas siiralt hea ettepaneku, sest kui Keskerakonda juhiks Kadri Simson, siis oleks neil võib-olla ka võimalus teiste erakondadega liite luua. "Täna seda võimet ju ei ole," lisas Michal.

Samas ei maksa tema sõnul unustada, et Keskerakonna tegelik liider on Edgar Savisaar. „Vaadates Venemaad, kuhu poole piidlemas on tabatud ka Savisaart, pole tema jaoks ilmselt eriti uus mõte, et vahel, kui vaja, on president ka Medvedev, aga lehed käivad ikka Vladimir Vladimirovitši nimele." lisas Michal.  

Mis puudutab Ratase motivatsiooni välja pakkuda just Simson, siis Michali sõnul võib sellise tegevuse eesmärk olla mobiliseerida neid toetajaid, kes on kaugenenud Keskerakonnast selle Kremli-meelsuse tõttu. „Kui inimestel tekib tunne, et Keskerakonnas on valida ühelt poolt Toomi, Kõlvarti, Stalnuhhini, Savisaare ning teiselt poolt Ratase ja Simsoni vahel, siis mõlema poole toetajad mobiliseerivad. Lisaks saab valimistel näidata, et mõni kandidaat on siiski eestimeelsem."

Samas ei maksa liialt lootusi hellitada, sest enne kui Edgar Savisaar pole öelnud, et talle poliitikast aitab ja erakonnale pole hakatud uut juhti otsima, võib Keskerakonnast lahkuda veel mitu lainet pettunud noori. „Isiklikult võin öelda, et Jüri tubli töömehena on meile kindlasti oodatud, kui selle siira ettepaneku järel peaks teda ahistama hakatama," ütles Michal.