Jahiturism on riigimetsa majandamise keskuse (RMK) jahimajandusosakonna peamisi sissetulekuallikaid, vahendab ETV24 “Aktuaalse kaamera” uudist.

Jahipäeva paketi hind on umbes 3000 krooni. Põdrapulli trofeehind algab 7000 ja metskuldi trofeehind 4000 kroonist. Põllumehed arvavad, et ulukite arvukust püütakse riigimetsas meelega kõrgel hoida, et jahituristil oleks saagiõnne.

Metssigu on Raplamaal nii palju, et mitmed põllud on üles küntud, suur osa saagist jääb põllumeestel saamata.

“Kõige hullem osa ongi see, kus praegu jääb kaks hektarit täitsa võtmata. See on nii ära tuhnitud, et sealt ei ole mõtet midagi võtta enam,” kurtis talupidaja Mait Värk.

“Kui meil oleks viis siga põllul, ma ei ütleks ühtegi paha sõna,” ütles Värk. “Aga iga tavaline jahimees näeb 70 siga ühe õhtuga. See on liig mis liig!”

Ulukiuurija, metsakaitse- ja metsauuenduskeskuse juhataja Peep Männil nõustub, et metssigade arvukust hoitakse mõnel pool kunstlikult kõrgel.

RMK jahimajanduse osakonna juht Kalev Männiste ütles, et jahimaade majandamine käib riigimetsades seaduste järgi ja kui põllumehed oma põlde kuidagi metsloomade rünnakute vastu ei kaitse, siis on nad ise süüdi, kui sead saagi öösel ära söövad.