Metsalangetaja teatas karupojast Nigula kaitsealale ja loomade turvakodusse. Pojal Avinurmes järel käinud Nigula kaitseala direktor Enn Vilbaste avaldas lootust, et karupoeg jääb siiski ellu, kirjutab internetiportaal Roheline Värav.

Raielanki kohapeal vaatamas käinud Ida-Viru keskkonnainspektsiooni osakonnajuhataja asetäitja kt Ivo Kask ütles, et metsaraie aspektist pole Harvesteri mehele midagi ette heita. “Mehe enda sõnul ta karupesast teadlik ei olnud. Kui ta aga teadis, et seal on karupesa, oleks pidanud raie seisma jätma.”

“Oleks Harvester mõni päev varem karupesani jõudnud, poleks see poeg võib-olla selles metsas sündinudki,” ütles Enn Vilbaste. Pesalt tiinena peletatud ema oleks otsinud endale rahulikuma pesakoha ja seal poja sünnitanud.

Naabruses asuvat riigimetsa valvava metsniku Indrek Rummeli sõnul võisid langetajad arvata ka, et tegu on hoopis isakaru pesaga. Metsaspetsialistide sõnul aga vaevalt ühtki raiet karupesa pärast pooleli jäetakse. Vilbaste ja Rummel avaldasid puudelangetajatele siiski tunnustust selle eest, et nad pärast karupoja leidmist kohe Nigulasse teatasid.

Mis emakarust sai, on teadmata. “Loodame, et tuleb külma, siis jääb ta uuesti magama,” ütles Ivo Kask. Karu pojad sünnivad une pealt, teadlikuks muutub ta neist ja hakkab kaitsma alles kevadel talveunest ärganuna. Ootamatult üles aetud emakaru hülgab tavaliselt nii pesa kui ka pojad.