Metsamaa lähendane sõbranna Kadi Viljak tunnistas kohtule, et Metsamaa oli rääkinud talle Tallinna Keskturu erastamisel tekkinud probleemidest.

Viljaku sõnul pidi turuerastamisel algul osalema Metsamaa koos Polištšukiga, kuid siis sekkus sellesse oma pakkumisega veel Meelis Lao.

Viljaku väitel hakkas Polištšuk Metsamaad kahtlustama, et too tahab oma vana sõbra Laoga teda alt tõmmata ning erastamisel kokku mängida.

Hiljem Lao loobus enampakkumisel osalemisest, mille eest pidi Polištšuk talle väidetavalt maksma. Viljaku sõnul pidanuks Lao loobumist Polištšukile vahendama Metsamaa.

"Maidul (Metsamaal - BNS) oli paha tunne sellest, et Meelis (Lao - BNS) ajab nad Polištšukiga tülli," nentis Viljak.

Peale Viljaku kuulas kohus neljapäeval veel kolme tunnistajat ning jätkab protsessiga reedel.

Veebruari lõpus alanud protsessil eitasid Tallinna Keskturu juht Polištšuk (53), keskturu turvaülem Valeri Kuznetsov (36) ja turvamees Sergei Normanov (28) Metsamaa mõrva organiseerimist ning Andrei Dudotškin (28) tema tapmist.

Tallinna endine abilinnapea ja keskturu nõukogu kunagine esimees Metsamaa tapeti püstolilaskudega 1999. aasta 12. oktoobril Lastekodu tänaval ühe maja trepikojas.

Väidetavalt ootas Kuznetsovi ja Normanovi poolt tuhande USA dollari eest palgatud Dudotškin Metsamaad keskturust mõnisada meetrit eemal viimase sõbranna elumaja trepikojas ning tulistas trepikotta ilmunud mehele Walther-püstolist pähe.