Advokaat Veljo Viilol motiveeris 2000. aasta septembris vahistatud Dudotškini vahi alt vabastamist perekondlike põhjustega, kirjutab Eesti Päevaleht.

"Dudotškini naine kaotas hiljuti töö ja perekonna majanduslik seis on raske. Minu kaitsealusel on vabaduses ees ootamas kindel töökoht," lausus Viilol. "Dudotškinil pole alust sellises olukorras hakata end kohtu eest varjama. Pealegi on tal kuri ämm, kes ei lubaks midagi sellist toimuda."

Dudotškini väitel ootab teda sugulase firmas turvamehe töökoht. Mehe sõnul hakkab pikaajaline vahi all istumine mõjuma ka tema tervisele.

Vahi alt soovis eile vabaneda ka mõrva tellimises süüdistatav Sergei Normanov, kes viitas samuti vangla tervist rikkuvale mõjule.

Prokurör Hinge Brand vaidles süüaluste taotlustele vastu. Prokurör meenutas vanglas ära võetud Normanovi kirja oma naisele, kus ta lubab pärast vabanemist Prantsuse võõrleegioni põgeneda ja viie aasta pärast Eestisse naasta. "Kirjas lubab ta seejärel temaga tegelenud politseinikele kätte maksta," ütles Brand.

Kohus otsustas mõlemad mehed edasi vahi alla jätta. Istung jätkub oktoobris, kui keskkriminaalpolitsei peab kohtu korralduse alusel tooma sundkorras tunnistusi andma ärimehed Meelis Lao ja Mati Kebina.