Keskkriminaapolitsei asedirektori Kersti Jundase sõnul on politsei jõudnud küll Metsamaa mõrva uurimisega lõpusirgele, kuid enne kriminaalasja prokuratuuri kinnitamiseks saatmist on veel vara öelda, mitu inimest selles asjas süüdistuse saab.

Jaanuari keskpaiga seisuga oli uurija esitanud Metsamaa mõrva kriminaalasja raames süüdistuse narkomaan Andrei Dudotškinile, Tallinna keskturu juhi Vadim Polištšuki turvaülemale Valeri Kuznetsovile ja keskturu turvamehele Sergei Normanovile, süüdistades neist esimest kuriteo otseses toimepanemises ja teisi kuritööle kaasaaitamises. Süüdistuse saanud meestest on vahi all Dudotškin ja Normanov.

Algselt vahistas politsei Metsamaa mõrva organiseerimises kahtlustatuna ka Polištšuki, kuid uurija ei suutnud kohtule piisavalt hästi tõendada Polištšuki osalust kuriteos ning mees lasti vabadusse. Hiljem on kohus vahi alt vabastanud ka Kuznetsovi.

Normanov on eitanud oma osalust Metsamaa mõrvas, kuigi tema kunagine koolikaaslane Dudotškin tunnistas politseile, et just Normanov oli see, kes palkas ta 15.000 krooni eest Metsamaad mõrvama. Hiljem on aga Dudotškin hakanud tapmist eitama, kinnitades, et paar päeva enne vahistamist sundisid teda Metsamaa mõrva omaks võtma ühed vene keelt kõnelevad allilmategelased.

Tallinna endine abilinnapea ja keskturu endine nõukogu esimees Mait Metsmaa tapeti püstolilaskudega 1999. aasta 12. oktoobril Lasatekodu tänaval asuva maja ühes trepikojas.