Kaebuse kohaselt üritasid politseinikud Kuznetsovi ilma advokaadi juuresolekuta veenda süüd Metsamaa mõrvas omaks võtma, kirjutas Eesti Päevaleht Online.

Kuznetsov süüdistab politseid ka tema psühholoogilises töötlemises.

Politsei pressiesindaja Indrek Raudjalg ütles BNS-ile, et kinnipeetaval Kuznetsovil on õigus kaebuseks. Eeluurimise üle toetab järelevalvet prokuratuur, kes kontrollib selliste kaebuste paikapidavust, ütles Raudjalg.

Keskkrimnaalpolitsei on võtnud vahi alla kolm Metsamaa tapmises või sellele kaasa aitamises kahtlustatavat meest.

Ajakirjanduse andmetel tellisid ärimees Mait Metsamaa aastataguse mõrva üles tunnistanud ja esmaspäeval tapmissüüdistuse saanud Andrei Dudotškinilt (26) Metsamaa tapmise 17.000 krooni eest Tallinna keskturu töötajad.

Kaks Tallinna keskturu töötajat, Sergei Normanov (26) ja Valeri Kuznetsov (34), on väidetavalt turujuht Vadim Polištšuki ihukaitsjad.

Postimehele on infoallikad väitnud, et mehed pole kunagi täitnud oma lepingulisi ametiülesandeid, mitteametlikult lasus neil aga kuni vahistamiseni kohustus turvata keskturu kommertsdirektori Vadim Polištšuki peaaegu igat sammu.

Polištšuk on korduvalt eitanud ajakirjanduses oma seotust Tallinna endise abilinnapea ja turu nõukogu esimehe Metsamaa mõrvaga. Metsamaa mõrvapäeva hommikul, möödunud aasta 12. oktoobril oli Polištšuk ta keskturule kohtumisele kutsunud, ent jättis selle siis teadmata põhjustel ära.