Tänavu suutis Lehe Misso metskonnale tükk aega peavalu valmistada, enne kui politsei ta tabas. Kokku nõutakse mehelt keskkonnakahjusid ja kohtukulusid tublisti üle 200 000 krooni.

Metsavargus on riski väärt. Ebaseaduslikus] metsaäris liiguvad väga suured rahad. Tulu on suur, rääkis Lehe Võrumaa Teatajale. “Pole mingi probleem kuus mitukümmend tuhat krooni teenida, mõnikord õnnestub ka sada tuhat saada ja rohkemgi,” ütles ta.

“Samas on ka asjaajamist palju. Tabamise oht polegi väga suur. Olin aasta politsei poolt tagaotsitav, enne kui nad mind kätte said,” rääkis Lehe.

“Raha kulub igale poole: üürisin Tallinnas kalli korteri,” rääkis Lehe. “Ja metsatehnika on jube kallis. Töölistele peab ju ka palka maksma. Vahepeal olin omadega tugevas miinuses, siis andsin palkade eest meestele tehnikat. Praegu pole ma kellelegi võlgu.”

“Alguses raiusin ise puid, siis nägin, et mehi palgates ja vargust organiseerides teenib rohkem. Olen väga paljud metsad läbi käinud, tean, kust saab varastada. Ja internetis on palju infot, kõik metsakaardid on seal ju saadaval. Otsida peab oskama. Ja õiged tutvused on tähtsad.”

“Pabereid peab samuti oskama teha, sest politsei passib maanteedel, kontrollib metsaautosid. Töölisi otsisin interneti vahendusel, samuti panin ajalehtedesse kuulutusi. Mõned kindlasti taipasid, et tegu pole puhta otsaga, aga maksin neile 75 krooni tihumeetri eest, kõik olid nõus töötama,” rääkis Lehe.

Tema sõnul on kriminaalkorras karistatul seadusliku töö leidmine võimatu. “Tallinnast Kadaka turult saab 600 krooni eest karistusregistri, kus on kõikide karistatute andmed. Paljudel ettevõtjatel on see olemas, töö leidmine on peaaegu võimatu,” kurtis ta.