Eile kärgatas Peterburis ühes metroorongis pomm, hukkus vähemalt kümme inimest. Loomulikult tõi see tänavale rohkem julgeolekujõude, muutis liikluskorraldust ning kindlasti on ka mitmed üritused ja kohtumised edasi lükatud.

Kuidas on aga lood laupäevase aastapäeva üritusega? Liisa Toots valitsuse kommunikatsioonibüroost ütleb Delfile, et praeguse seisuga ei ole muutunud plaan Eesti Vabariik 100 tähistamise osas ning pole muutunud ka peaministri plaan Peterburi sõita.

"Peaminister osaleb Peterburi Jaani kirikus toimuval tänujumalateenistusel ja RAMi kontserdil. Lisaks osaleb peaminister Ratas mälestustahvli ja näituse avamisel Jaani kiriku fuajees. Peaminister peab ka peale tänujumalateenistust kõne Jaani kirikus," lisab ta.

Ratase otsus taolisel üritusel osaleda on pälvinud ka kriitikat. Näiteks ekspeaminister Taavi Rõivas kirjutas mõni aeg tagasi Twitteris: "Peaministri iga visiit on tugev märk. Eesti valitsusjuhid ei ole peale VF agressiooni Gruusias ja Ukrainas Venemaad külastanud, põhjusega."

Ratas on korduvalt selgitanud, et eesmärk pole külastada Venemaad, vaid ikkagi tähistada Eesti 100. sünnipäeva.